Алистър Джейсън Admin
Брой мнения : 227 Join date : 29.11.2009 Age : 27 Местожителство : In your dreams
| Заглавие: Оливандър Нед Ное 29, 2009 8:33 pm | |
| Магазинчето за магически пръчки. Тук имаше най - различни магически пръчки. За да си закупите пръчка запишете: дължина: сърцевина: от: (бук, ела, липа и др.) Всички магически пръчки са по 500 галеона | |
|
Елеонор Мозли
Брой мнения : 31 Join date : 01.12.2009 Age : 29 Местожителство : In the freezing summer, empty without you... Frozen in the endless time!
| Заглавие: Re: Оливандър Чет Дек 03, 2009 6:49 pm | |
| Влязох бавно в магазина, като едно звънче оповести влизането ми. Пред мен веднага се появи един доста стар и съсухрен мъж, който обаче имаше доста весела усмивка. Той ме поздрави ведро и аз му отвърнах със същия тон. -Каква пръчка мога да Ви предложа, госпожице? - попита ме той все така ласкателно. Аз се замислих за малко и скоро вече бях горе-долу измислила някаква интересна комбинация. -Хм... Имате ли някакви магическа пръчка, която да е 25 сантиметра дълга, сърцевината й да е със сърцеструна от дракон и да е направена от... джел? - отвърнах на въпроса с въпрос и съвсем скоро получих кимване в отговор. След това старецът изчезна нанякъде, вероятно за да потърси такава пръчка. До носа ми достигнаха доста миризми, повечето неприятни. Готвено, примесено с чесън, който уж прогонвал вампирите, отнякъде миришеше на застояло... Единствената приятна миризма беше на лавандула, но беше доста надалеч. Иззвъняването на звънчето ме извади от мислите ми. В магазинчето влезе някакво високо момче с издължено лице и доста нагъл вид. То ме огледа бавно, след което се усмихна лукаво. Но след като получи ледения ми поглед в отговор, веднага отвърна поглед и уж започна да разглежда пръчките. Старецът се върна с една кутийка в ръка. Извади пръчката и внимателно ми я подаде. Замахнах леко с ръка и остана прекрасна златиста диря. Оливандър остана зашеметен от резултата и по лицето му се откри широка усмивка. След това му платих. Петстотин галеона биха ми се сторили много, ако нямах много по-стойностни бижута в трезора. На излизане онова момче отново ми хвърли един поглед, но сам се отказа от опитите си. Усмихнах се, излизайки на мрачната уличка, и продължих нататък. | |
|